Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Je vindt hier de laatste nieuwsartikelen van onze specialisten op het gebied van Werving & Selectie, Detachering en Interim Management binnen Finance en HR.

fenterdaniels wintergroet

2018, altijd goed om even terug te kijken op 2017. Een bewogen jaar op vele vlakken; Trump wordt in januari beëdigd, er zijn verkiezingen in maart en de formatie duurt eeuwig, veel commotie over 2 panda’s uit China, Tom Dumoulin wint de Giro, maar het Nederlands voetbalelftal gaat niet naar het WK. In september raast orkaan Irma over Sint Maarten en richt veel schade aan, de Nederlandse voetbalvrouwen worden Europees kampioen. Catalonië roep de onafhankelijkheid uit en helaas krijgen we weer te maken met terroristische aanslagen onder andere op de Ramblas en in London. Een kleine greep uit de vele gebeurtenissen

 

Maar ook een jaar waarin duidelijk werd dat er steeds meer krapte op de arbeidsmarkt is en gaat komen. Onze economie groeit en daarmee ook de vraag naar arbeidskrachten. In een aantal sectoren is de krapte al jaren aan de gang, waar halen we mensen vandaan om te kunnen blijven concurreren? Kunnen we straks nog wel concurreren? Er is al veel over geschreven en gezegd. Als we op de traditionele manier blijven denken zal het een moeilijke strijd worden, maar als we ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden kunnen we voorop lopen in het informatie tijdperk. Een tijdperk die ook de recruiters van deze wereld veel nieuwe mogelijkheden (gaat) geven.

 

Kenniseconomie

De langzame verandering is al aan de gang; we zijn aan het overgaan naar de kenniseconomie. De vernieuwing en innovatie vindt van onderop plaats. Niet de overheid of grote bedrijven bepalen de verandering en innovatie, maar kleine bedrijven en individuen bepalen het landschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Bitcoin en de daarbij behorende Blockchain technologie. Informatie staat niet meer afgeschermd maar in een “open source” en is niet meer een bezit, we kunnen er allemaal gebruik van maken en profijt van hebben. Hier hangen hele andere verdienmodellen aan dan de huidige traditionele.

 

Anders denken

Leuk denk je, maar wat heeft dat te maken met het zoeken en aannemen van personeel? Door de krapte moet je nog harder gaan zoeken... Nee, je moet anders gaan zoeken en anders gaan denken. De huidige technologie geeft ons al de mogelijkheden om de doelgroepen anders en sneller te benaderen. We plaatsen geen advertenties meer in de speciale bijlage van de zaterdagkrant, maar we “teasen” de potentiele werknemers op Facebook, Instagram, Youtube et cetera. Maar misschien moet je als werkgever ook anders gaan denken. Geef de nieuwe generatie de ruimte om het werk op een andere manier in te richten, je staat versteld van de efficiëntie. Als je toch nog een “ouderwetse” boekhouder zoekt, vraag dan niet om iemand van 25, maar zoek dan naar iemand van 50+. Een groep werknemers die net zo belangrijk is in de huidige transitie. Zet iedereen in op zijn of haar kracht, dan wordt 2018 een geweldig jaar!

 

Een goede start maken met het vinden van goed personeel in 2018? Laten we dan snel een afspraak maken om te bespreken wat voor jullie de beste strategie is. Het blijft immers wel maatwerk en dat leveren we graag!